Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi tager grundlæggende udgangspunkt i, at hver enkelt del af kroppen er reflekteret på fødderne i fastlagte zoner.

Anatomisk er fødderne et spejlbillede af hele kroppen. Hoved- og halszonerne befinder sig på tæerne, overkroppen er på den øverste del af fødderne. Bughulen er på den midterste del og bækken og underkrop på hæl- og ankelområde.

Ømhed i en eller flere af zonerne kan skyldes sygdom, men i langt de fleste tilfælde handler det om, at de berørte organer og områder ikke fungerer så godt som de burde.

Her kan jeg hjælpe!

Jeg masserer og trykker på de zoner, der har relation til problemområdet og stimulerer på den måde blodcirkulationen, energistrømmen og samarbejdet mellem de involverede organer og muskler. På den måde bliver der løsnet op for de ubalancer og spændinger, der er årsagen til den manglende funktionalitet.

Hvad er zoneterapi?

Hvordan virker zoneterapi?

Zoneterapi virker i princippet på samme måde som når du skriver på tastaturet til din computer. Mens du skriver viser din tekst sig på skærmen. Alle punkter under og på fødderne har forbindelse til organer, sener og væv i kroppen. Ved at trykke på et givent sted på/under foden påvirker det kroppen i det korresponderende organ – ligesom på dit tastatur. På den måde kan jeg som zoneterapeut behandle og stimulere kroppens helbredstilstand uden at røre andre steder end på fødderne.

Det nøjagtige årstal for zoneterapiens oprindelse kendes ikke. Man ved, at for ca. 5000 år siden blev zoneterapien brugt som behandlingsmetode i Indien og Kina. Hos Inkaindianerne er zoneterapi også blevet brugt, hvilket fremgår af nogle 3000 år gamle indgraveringer i hulevægge. Disse indgraveringer viser zonernes beliggenhed.

Zoneterapiens grundlægger i nyere tid er den amerikanske øre-næse-halsspecialist Dr. med. W. Fitzgerald (1872-1942). Gennem sit arbejde fandt han tilfældigt ud af, at han ved at trykke bestemte steder på kroppen kunne udføre mindre operationer i næse og svælg uden anden form for anæstesi (bedøvelse).

I slutningen af 1960´erne og begyndelsen af 1970´erne kom zoneterapien for alvor til Danmark.
I dag er den udbredt og anerkendt som behandlingsform.

Babyzoneterapi logo

Få mine 5 bedste tips til at berolige din baby

Velkommen. Jeg sender dig dine 5 tips om et øjeblik.