Husker du at oplade batterierne?

Der findes måske ikke noget værre du kan sige til nybagte forældre end ”husk nu at slappe af engang imellem”. For hvis barnet skriger – hvornår er det så lige det det med at slappe af skal foregå?

Men nu siger jeg det også. Hvis du kan få bare fem minutter engang imellem til dig selv, så tag dem og nyd dem og brug dem til at lade batterierne op til det vigtigste job du har fået her i livet – at være nogens forældre. Hvordan du kan gøre dette skal jeg komme tilbage til senere.

Jeg har også brug for at lade op engang imellem og som du måske ved, så elsker jeg at rejse og da jeg ikke har en baby i huset, så har jeg stor frihed. Sidste forår fejrede jeg min runde fødselsdag på Mauritius. Og jeg er netop kommet hjem fra Kap Verde. Trods logistiske udfordringer så lykkedes det at nå frem til karnevallet som efter sigende er det største efter Rio. Det var så storslået.

Lad batterierne op

At lade op handler for mig om at passe på sig selv! Med et lille barn hjemme kender du sikkert alt for godt til, at det kan være svært at få ladet batterierne op. Nattesøvnen halter, I har uro fra barnet i løbet af natten og måske lider dit barn af mavebøvl – jo flere forstyrrelser, jo mindre overskud hos dig og din partner, hvis I er to om forældreskabet.

Og så siger jeg slap nu af og pas på dig selv! Det er lettere sagt end gjort. Jeg ved det godt. Men jeg prøver alligevel at skubbe lidt til dig, for jeg ved hvor meget det betyder for dit barn, at du har det godt. Så vær opmærksom på hver dag at være lidt god ved dig selv på en måde som fylder dig med energi og lader dine batterier op. Hvordan du gør dette er helt op til dig.

I dag så jeg en mor, der havde valgt en lidt sjov metode og gav mig et stort smil på læben. Hun løb på rulleskøjter med barnevognen foran sig. Hun nød det – hun strålede – og det gjorde babyen i vognen med garanti også.

Hvis du sidder og tænker ”den er god med Helle – jeg er helt idéforladt”, så er her en liste med syv gode ideer – en til hver dag i ugen, som du kan lade dig inspirere af:
* Lyt 10 minutter til en afspændings-cd
* Gå en lang tur – gerne med barnevognen
* Løb en tur
* Tag til “langbortistan” på motionscyklen
* Læs en bog
* Få den lille passet i en time eller to – og sov!!!
* Vær kreativ – tegn, mal, strik, sy… og glem tiden for en lille stund.

Husker du at oplade dine batterier?
Det vigtigste er at du er eller bliver bevidst om hvordan du nemmest lader dine batterier op.

Babysmil og kærlige torsdagshilsner
Helle Munk