Hjælp, hvad gør jeg? når det er jul og babymaven driller

Julefreden har sænket sig over land og by troede vi alle – og nej. Der er en baby som har alt andet end ro i sig. Den lille trækker benene op under sig, vågner måske i et skrig, basker med arme og ben, maven er hård og den lille er måske helt rød eller gasblå i ansigtet. Babymaven driller. Hjælp, hvad gør jeg?

Her kommer 5 råd til, hvad du kan gøre her & nu:

Din Vejrtrækning: Tænk over din vejrtrækning. Jeg anbefaler altid, at du starter med at være opmærksom på din vejrtrækning, når den lille har det godt. På den måde er det der er svært nemlig at huske på vejrtrækning. Dybe vejrtrækninger kan være med til at skabe ro hos den lille. Et værktøj du altid har med dig.

Dine Tanker: Et andet værktøj, du også altid har med dig, er din tanker. Hvad tænker du, når den lille bliver ked af det? Du forventer måske allerede på forhånd, at den lille vil blive ked af det, når klokken bliver… for det har den lille gjort de sidste 2 dage.

Din Varme Hånd: læg din varme hånd på babys mave og lad den blive liggende. Når jeg bøvler med maven, så nyder jeg at få noget varmt om eller på maven – og jeg har gang på gang erfaret, at det gør baby også.

Pres Forsigtigt Babys Ben Op Til Maven: Mange cykler med den lilles ben. Det hjælper også nogen gange. Nogen gange bliver vi for aktive og cykler for meget. Min erfaring siger mig, at rigtig mange babyer sætter pris på, at man stiller og roligt presser babys ben op til maven og holder dem der. Som jeg plejer at sige, der var ingen som fik lov til at cykle med mine ben, når jeg sidder på toilettet.

Er Baby Tørstig eller Sulten? Med julen følger masser af tændte lys som udgiver varme. Ligesom vi kan blive ekstra tørstige, så kan det også gælde baby. I stedet for modermælk eller modermælkserstatning, så kan du også give den lille kogt lunkent vand, hvis det handler om at slukke tørsten.

Hvad er dit bedste råd, når din baby bøvler med maven?

Glædelige før julehilsner fra babyzoneterapeuten

PS du er også velkommen til at læse mit blogindlæg på Barneguiden.dk – Gode råd mod mavekneb