Så har jeg som seneste skud på stammen forfattet og postet et sutte indlæg med lidt historie om sutten på min-mave; Suttens historie, fordele og ulemper

Lidt historie om sutten og de fordele og ulemper, der er, når baby enten vil bruge sut eller nægter at bruge sut er hvad indlægget handler om.

Herudover har jeg lige lidt at tilføje om sutten;

Hvad er en sut?

En sut er en efterligning af en brystvorte i enten gummi, plast eller silikone. Sutten gives til et spædbarn eller et andet lille barn og bruges til at sutte på. En standard sut består af en brystvorte, et mundskjold og et håndtag. Mundskjoldet eller håndtaget er af en vis størrelse, så det forhindrer barnet i at blive kvalt eller at synke sutten.

Sutter blev nævnt første gang i den medicinske litteratur tilbage i 1473, hvor den blev beskrevet af den tyske læge Bartholomäus Metlinger i sin bog Kinderbüchlein, som senere fik navnet Regiment der Jungen Kinder (“En vejledning om unge børn”).

I England var den oprindelige sut en majskolbe som i 1680’erne dulmede en baby af en hustru til en landmand. Majskolber var en erstatning for moderens ømme brystvorter, og den hjalp barnet til at slappe af og falde i søvn.

Kender du en bog eller anden litteratur om suttens historie?

Helle for en skøn weekend til dig og dem du har kær,
Babyzoneterapeuten