Mange babyer bøvler med maven. Nogle babyer tenderer eller har forstoppelse.

For min-barsel.dk har jeg skrevet en artikel med titlen “Babyzoneterapeutens bedste fif mod forstoppelse”.

I artiklen nævnes en række tips til en helt lille baby, der får ondt i maven;

  • lunkent vand,
  • fennikel te,
  • økologisk svedskesaft og
  • Cichorium cum stanno.

Dernæst følger en række tips til de lidt større babyer og nogle generelle fif til de små. Til sidst sluttes af med et godt zoneterapipunkt mod forstoppelse.

Udover alle de fif mod forstoppelse, der er nævnt i artiklen, så har jeg lige et par fif mere fra aromaterapeut Kerstin Rutschko;

Fif mod forstoppelse fra aromaterapeut Kerstin Rutschko

“Ja. det er rigtigt, også små børn har gavn af en god olie for at få systemet til at fungere.

Typisk er det olivenolie, som kan hjælpe med at få gang i maven.

Jeg kan ikke sige noget om alderen, men så snart barnet har fået introduceret fast føde og fordøjelsen er kommet i gang, kan man tilsætte lidt olie. måske ½ teskefuld til at starte med og op til en hel teske – afhængig af mavens reaktion på olien, selvfølgeligt.

Hvis maven er gået helt i stå, kan en desideret forstoppelse afhjælpes med hørfrøolie (samme mængde), den virker direkte på peristaltikken (tarmbevægelser), men kan til gengæld give diaré hvis man ikke doserer rigtigt.
Fede olier er jo madvarer som nærer og ikke “medicin ” som æteriske olier, barnets mave skal nok fortælle hvornår det er nok.

Uden på babys mave kan man bruge sortkommenolie til at massere maven med. Også helt små babyer kan tåle det, når maven slår knuder.

Så hvis din baby er forstoppet, så håber jeg, at du nu har fået nogle tips, der kan være med til at få sat gang i din babys mave, så din baby fylder bleen jævnligt.

Har du andre gode tips mod baby forstoppelse?, så hører jeg dem gerne.