Om mavekneb er emnet for dette brevkasseindlæg.

Helles brevkasse er stedet hvor du får svar på spørgsmål om babyzoneterapi og andre emner relateret hertil. Brevkassespørgsmålet nedenfor kommer fra forældrene til en dreng på 5 uger som har mavekneb, især om natten, hvor han presser i søvne og skriger, så de har deres hyr med at få ro og søvn. Helle svarer på spørgsmålet.

Spørgsmålet til brevkassen: Hej, Jeg skriver til dig, fordi min søn på 5 uger hele tiden har Mavekneb, især om natten, hvor han presser meget i søvne og skriger og bliver helt rød i hovedet og nogle gange har svært ved at komme af med sin afføring. Hjælp hvad skal jeg gøre. Både mig og min mand får ingen søvn. Min søn slapper af, hvis jeg holder ham, men hvis jeg ikke holder ham presser han meget og skriger og kan ikke sove.

Svaret fra brevkassen: Tak for spørgsmålet til brevkassen om mavekneb og hvad der kan gøres. Rigtig mange babyer i dagens Danmark bøvler med mavekneb. Når baby ligger på ryggen, så læg din ene hånd på hans mave og med din anden hånd presser du forsigtigt hans ben op mod hans mave. Hold stillingen i nogle minutter eller så længe baby synes om det. Ofte oplever jeg, at det kan være med til at sætte gang i maven. Tænk over din egen vejrtrækning. Når baby bliver ked af det, så bliver du ked af det og det kan baby mærke. Når du trækker vejret dybt, så kan du være med til at berolige baby. Mange babyer bliver rolige, når føntørreren tændes eller de hører anden hvid lyd. Apps med white noise kan downloades.

Homøopatiske dråber

I forhold til at din søn nogle gange har svært ved at komme af med sin afføring, så har en anden mor anbefalet Cichorium cum stanno mod forstoppelse – hendes søn havde god effekt af 5 dråber før sengetid i lidt vand. Spørg i helsekosten om 5 dråber også vil være korrekt til din søn. Jeg håber snart, at I knækker koden til jeres søn uro, især den om natten.

PS Læs også blogindlægget ”Hjælp, hvad gør du, når din baby har mavekneb?”