Mange babyer er urolig. Denne gang handler Helles brevkasse om uro og putte.

Helles brevkasse er stedet hvor du får svar på spørgsmål om babyzoneterapi og andre emner relateret hertil. Brevkassespørgsmålet nedenfor kommer fra forældrene til en dreng på 6 måneder.  Drengen er urolig og forældrene har deres udfordringer med at putte. Helle svarer på spørgsmålet.

Spørgsmålet til brevkassen: Hej, Vi har en skøn dreng på 6 måneder som altid har sovet uroligt og lidt, men som ellers er verdens gladeste. Han er kvik, nysgerrig, livlig, udadvendt og græder faktisk aldrig. Han er begyndt at spise skemad og får modermælksenstatring ved siden af, hvilket kører rigtigt godt. Vi synes, at vi gør alt det rigtige med putte ritualer, mad og lure om dagen, men Alligevel er han så svær at putte hver gang og så urolig. Er der mon noget vi kan gøre anderledes? De bedste hilsner fra Line og Martin.

Svaret fra brevkassen: Tak for spørgsmålet til brevkassen om putte, uro og søvn. Dejligt, at I har nogle faste putterritualer. Rigtig godt. Fortsat med det, der virker. Mindst en halv time før putteseancen om aftenen vil jeg anbefale, at I tager den med ro, hvor I giver jeres søn et varmt bad, lidt kamillete som har en beroligende virkning og en gang blid massage gerne med lidt lavendelolie som også virker beroligende og en godnatsang og sørg for at han kan høre jer – lad døren stå åben, hvis han ligger i et andet rum.

Er I til homøopatiske dråber?

En mulighed er også Chamomilla comp. der er et homøopatisk middel som virker beroligende og kan bruges, når den lille har svært ved at falde til ro eller har tandfrembrud. Mange forældre som har babyer, der er urolige og som er svære at putte, siger, at deres babyer er mere rolige og nemmere at putte efter nogle behandlinger med zoneterapi. God vind med at knække jeres søns uro og søvnudfordringer.

PS Læs også “Ti tips til en rolig putteseance