Rundt om i de danske hjem står ferien for døren. Ferie kan være mange ting, men for en del børnefamilier er ferie lig med at afbryde hverdagen og tage af sted – væk fra dagligdag, pligter og stramme tidsplaner.

Der er stor forskel på hvordan vi holder ferie. For nogen virker det ganske uoverskueligt at rejse uden for landets grænser med børn – her trækker en tur i sommerhus. Mens for andre er det skønt at rejse udenlands, forudsat økonomien er til det, og opleve andre kulturer og lande og her er børn ingen hindring. Der er ingen ferie der er mere rigtig end en anden – jo, hvis den rigtige ferie er den din familie trives med så er den det mest rigtige. 

Hvis I vælger et feriemål, hvor I skal ud og flyve med en baby, så er det en god idé forud for selve flyveturen at undersøge hvordan der er plads til jeres barn i kabinen. Hos nogle flyselskaber er der for eksempel plads til en lift, som bliver spændt fast på gulvet, mens hos andre er det helt anderledes – og afhængig af flyvetiden kan det være rart at vide hvordan I er stillet som familie.

En anden ting der er god at overveje forud for ferien er ”ferieapoteket”. Mange vælger at have et ferieapotek med, når de tager på ferie, og det er også noget jeg vi anbefale. Jeg har af samme årsag samlet en lille liste med dråber du kan medbringe på din ferie, hvis den er med børn op til seks år. Listen har jeg fået inspiration til fra Alma-info.com og fra et af Almas nyhedsbreve over hvilke homøopatiske dråber der er ekstra gode;

Ferrum phos D6

Dråberne er generelt gode mod feber og infektion.

Silicea/belladonna comp

Disse dråber har hjulpet mange med der har fået ondt i ørerne af badning. De kan også gøre forskel, for børn der har ondt i tænderne. Hvis barnet har feber, så er det godt at tage dråberne sammen med Ferrum ph.D6

Arsenicum album D12

Det er gode dråber mod dårlig mave/diarre/opkast, der udspringer af grund af nye typer bakterier i maden.

Biron

Er efter sigende gode mod insektstik/bid. Biron kan også nogen gange afhjælpe solskoldninger.

Udover ovenstående liste vil jeg tilføje de homøopatiske dråber:

Helioron

Det er dråber der er gode mod soleksem. Alma har udgivet folderen Soleksem. Det er en letlæst folder på fire sider.

Hvad ville du medbringe i ”ferieapoteket” og har du altid et sådant med?

Nu hvor jeg har din opmærksomhed…

Husk at en ble som skærmer for solen og babyens udsyn i barnevognen er absolut no go. Der kan blive meget varmt bag bleen. Jeg talte med en mor som har arbejdet på en neonatalafdeling. Hun fortalte, at de engang havde fået en baby ind, der havde ligget i barnevognen med en ble som solskærm. På grund af overophedning endte det barn med en lille hjerneskade. Efter den snak får jeg det ekstra dårligt, når jeg ser barnevogne som er fuldstændig tildækkede.

Et sidste råd, hvis turen går til eksotiske himmelstrøg med stor tidsforskel er, at det også er muligt at tage homøopatiske dråber mod jetlag som typisk er størst, når rejsen går mod øst. Dråbernes navn er Epifysis D6.

Rigtig god sommer til dig og din familie. Nyd den!

PS her kan du hente masser af inspiration til Naturlig hjælp til børn og ligeså her på Babyzoneterapis blog.