Gør både dig og din baby klar til vinteren!

Det er blevet efterår. Mens jeg sidder og skriver dette, falder bladene af træerne og vinden rusker i mit vindue. Vi går vinteren i møde. Og vinteren er lig med højsæson for et svækket immunforsvar.

Men du kan gøre meget, så både du og din baby kommer rigtig godt gennem vinteren. Du kan begynde med at styrke din babys immunforsvar ved hjælp af en række punkter jeg lister her.

Styrk immunforsvaret og skab ro i kroppen

En måde at styrke immunforsvaret hos din baby på er ved at massere et punkt, der findes på oversiden af babyfoden – lige mellem storetåen og ”pegetåen”. Mål tre babyfingrebredder ned fra mellemrummet mellem storetå og ”pegetå” og tryk blidt lige der. Gør det på begge babyfødder. Tryk på en babyfod ad gangen.

Styrk Thymus-kirtlen

Punktet sidder på modsatte side i forhold til det punkt jeg netop gennemgik for dig. Det er et punkt, hvor du også kan styrke din babys immunforsvar. Thymus-kirtlen er med til at producere de hvide blodlegemer i kroppen.  Her skal du have fat i din babys fodflade. Under alle din babys tæer er der små trædepuder.

Det punkt du skal have fat i, er der hvor de to trædepuder mellem storetå og ”pegetå” mødes. Her skal du finde det punkt, der er er længst væk fra tæerne, men hvor der stadig er trædepude. Her skal du lave nænsomme tryk, give blid massage eller nulre forsigtigt – alt efter hvad din baby synes bedst om. Først på den ene babyfod og herefter på den anden fod. Kan du overskue begge fødder samtidig er det fint.

Stimuler immunforsvaret på din babys arm

Du kan også stimulere immunforsvaret ved at trykke på din babys arm. Inden du går i gang med din baby, så prøv med dig selv først.

Læg din arm på bordet. Lillefingeren skal lægge ned i bordpladen. I albuebøjningen trykker du med tommelfinger og pegefinger en centimeters penge nede i armen ved bøjningen. Tryk først på den ene arm og herefter på den anden arm. Når du kan teknikken, så prøv med din baby.

Punktet er ikke kun godt til at styrke immunforsvaret, men virker også ved forkølelse og forstoppelse. Kan sågar bruges ved influenza og høj feber. Ved at trykke på punktet, så støtter du kroppens naturlige processer kommer i gang.

Svømmehuden

Svømmehuden har også en effekt i forhold til immunforsvaret. Den er blandt andet med til at rense affaldsstoffer ud af kroppen. Dette er meget enkelt – du skal blot massere svømmehuden mellem tæerne og mellem fingrene på dit barn. Ved at gøre dette aktiverer du lymfesystemet.

Husk roen! Gør både dig og din baby klar til vinteren!

For alt hvad jeg lige har gennemgået med dig, så gælder det at du skal forberede dig mentalt på behandlingen inden du går i gang. Det er vigtigt du har ro på, så du udstråler ro overfor dit barn.

Tag et par dybe vejrtrækninger inden du går i gang. Mærk efter, se på din baby og respekter, hvad din baby fortæller dig. Din baby giver dig signaler undervejs. Læs dem. På den måde kan du selv afgøre, hvor ofte og hvor meget behandling din baby vil have. Hvis din baby siger nej tak til behandling, så vent til senere eller til en anden dag.

Håber du kan bruge nogle af de her metoder til at styrke din babys og dit eget immunforsvar på. Så I begge kan gå vinteren styrket i møde.

Ps. Mor og far kan også lade sig inspirere af denne video ”Sådan kan du styrke dit immunforsvar”