Johannes mel anbefales til børn der gylper meget og har haft en god effekt for Victor. Han gylper fortsat men ikke i samme mængder som før. Og nu kan jeg sidde med ham eller skifte ham uden at der er gylp over det hele.

Jeg laver det på forhånd og har det stående i sutteflaskerne indtil det er spisetid. Jeg beregner hvor meget vand jeg skal bruge ift det antal flasker jeg laver det til. Hælder det kolde vand op i en gryde, tilsætter melet og pisker indtil det koger. Det skal af blusset så snart det koger. Blandingsforhold fremgår af posen.

Når det er spisetid varmer jeg det i microen, tilsætter erstatningen og ryster det godt. Erstatningen bliver tykkere og det tager dermed længere tid at spise. Victor brugte før 10 min og bruger nu op til 25 min. Det er også med til at han sluger mindre luft og når også at registrere hvornår han er mæt.

Johannes mel og erstatningen enfamil har – ifølge fagfolk – samme effekt men her virkede enfamil ikke men det gør Johannes mel.

Er det besværligt med Johannes mel?

Mange hævder det er besværligt med Johannes mel men det tager ikke lang tid at forberede og man kan lave til flere flasker på en gang.

Jeg har ingen erfaring med hvordan det blandes i modermælk men det er helt sikkert muligt.

Melet kan købes på apoteket og i udvalgte Matas butikker (muligvis også i udvalgte helsekost butikker).

Stor tak til Victors mor for dette indlæg.

PS Tippet fik Victors mor af deres praktiserende læge

PPS Johannes mel hedder helt korrekt Johannes brødkernemel