Når jeg kommer rundt i mange hjem og giver babyzoneterapi så spørg jeg altid til babys navn. Hvad hedder din baby? eller Hvad skal din baby hedde? En af mange informationer som fremgår af journalen jeg fører ved hvert besøg.

Det slog mig, da jeg løb årets journaler igennem, at det for en del er svært at finde navnet til deres baby. Alle baby-journaler fra i år sætter jeg i samme mappe. Journalerne sidder alfabetisk ud fra fornavn.

No name

Såfremt baby har til gode at få et navn, så kommer de i kategorien “no name”. I min 2015 mappe har jeg suverænt flest i den kategori. Hvad skal din baby hedde? ja, for 13 babyers vedkommende, så var den endelige beslutning ikke taget, da jeg var på besøg.

Mange googler og søger inspiration på nettet i diverse navnelister. Andre lader jeg inspirere af oldeforældrenes navne. Begge et par gode inspirationskilder. Andre inspirationskilder, jeg har støt på er bogreolen, hvor nogle forældre lader sig inspirere af navnet på forfatteren eller hovedpersonen eller en anden figur i bogen. Inspirationen kan også komme fra film.

På kirkegården

Et alternativt sted at hente inspiration til din babys navn er – på kirkegården – det kan være både i ind- og udland.

Billedet oven over er fra et besøg på Pere Lachaise kirkegården i Paris, hvor Jim Morrison og Edith Piaf blandt mange ligger begravet.

Så en travetur på en kirkegård kan måske hjælpe dig eller jer på vej til, hvad din/jeres baby skal hedde.

Og hvis din baby for længst har fået et navn. Hvor fik du/I inspiration til din babys navn?

God navnejagt!