Nogle af de redskaber vi bruger hver dag, også når det gælder babyer, er det ikke altid, at vi tænker over, kan være geniale til andre formål også.

Ammepuden hører i den kategori.

Som navnet siger, så er en ammepude en pude som typisk først og fremmest bruges til amning.

Du ved sikkert allerede, at under amning bruges ammepuden til at støtte baby. Støtten er så du ikke behøver at holde babys vægt og kan slappe af i din overkrop.

MEN

En ammepude kan også bruges til flere andre formål. Og det er alle disse andre funktioner som dette indlæg vil handle om.

Ammepudens fortræffeligheder

Baby sove

Når din baby skal sove og måske falder i søvn på sofaen, så kan du bruge ammepuden som en afskærmning, så din baby ikke triller på gulvet.

Mavetræning af baby

Når det gælder træning af din babys mave, så kan det være godt at lægge din baby, så din babys mave hviler på ammepuden. På den måde trænes mavemusklerne, men også nakkemusklerne.

Baby sidde

Når din baby bliver lidt ældre og begynder at forsøge og sidde selv eller du træner sidde selv med din baby, så kan ammepuden snildt bruges som støtte, for eksempel med en lille pude til numsen placeret midt i, så din baby også sidder behageligt ned ad til.

Såfremt du kan finde på andre funktioner som en ammepude kan bruges. Så hører jeg dem meget gerne.

Alternativt til en nakkepude / nakkekrave

Skal du på farten med den lille, så kan det være så godt at medbringe en nakkepude. Du ved dem vi bruger, når vi flyver. Den kan bruges til mavetræning og så kan den også bruges til at lægge ind under babyfødderne, så de bliver hævet lidt fra underlaget. Nogle gange gør det en stor forskel i forhold til baby maven. Og dermed at din baby sover bedre, og måske endda i længere tid.

Nakkepuden også bruges til at lægge rundt om babys hoved. Alt efter alderen på din baby, så kan nakkepuden være med til at skabe tryghed, da baby jo har ligget i livmoderen og kunnet mærke livmodervæggen, især jo ældre det lille foster blev. Hvis du bruger nakkepuden, også kaldet nakkekraven til at lægge under din babys fødder, så sørg for, at din baby har mulighed for at kunne sparke nakkekraven væk.

Eksempel på oppustelig nakkepude

Her kan du se et eksempel på en oppustelig nakkepude. Babyzoneterapi har ingen økonomiske interesser i produktet.