Kender du til tunge dage?

  • Lad mig inspirere dig med idéer til hvordan du får det bedre?

Tunge dage – hvad er det? Som babyforældre er det ofte dage hvor alt bare er op ad bakke. Der er bøvl med baby – alt er er pludselig galt, barnet klynker og intet I gør ser ud til at virke. Jeres overskud som forældre er helt i bund. Parforholdet er sat på prøve. Energien er helt i bund. Nu bliver spørgsmålet;

  • Hvordan fjerner du tung energi hos dig selv på en tung dag – kan du det?

Du kan i hvert fald gøre meget. For hvis du løfter din egen energi, så er det med til at løfte energien hos dit barn. Hvis du finder ro, så finder dit barn ro. Jeg plejer at sige, at hvis en baby fik valget mellem at være på Hovedbanegården i myldretiden eller i et yogalokale, så er jeg meget sikker på, at babyens valg blev yogalokalet.

Så, hvordan skaber du stemningen fra yogalokalet i dit hjem, når du føler dig tung?

Musik er livsbekræftende💃

Vi er mange som bliver løftet af musik. Har du spillet et bestemt nummer under din graviditet, så vil din baby kunne genkende det uden for maven – og ofte falde til ro, når du afspiller det. Lige i øjeblikket elsker jeg at lytte til Kirk Franklin. Mit humør stiger straks. Kirks numre giver stof til eftertanke, hvis du lytter til ordene.

Dans min ven 🎶💃🏻🌹💃🏻🎶

Dans kan ryste tungheden af. Jeg er sikker på, at din baby vil elske at sidde maven af dig, måske fast i en vikle, og danse sammen med dig. En dans kan være en skøn stund for jer begge.

Bevæg dig og flyt dig

Der er mange andre måder end dans at bevæge sig på. Nogen af dem er ganske simple. Prøv noget så enkelt som at flytte dig fra et rum til et andet eller fra en stol til en anden. Det lyder måske fjollet – men det virker, tro mig. Du kan også gå en tur. Allerhelst i naturen. Kombinationen af frisk luft og bevægelse er fantastisk. Kan du ikke komme ud af hjemmet, så hop i 20 minutter 😄, giv den gasssss, som de siger. Får du gang i kroppen, så er jeg ret sikker på, at du før eller siden får bugt med tungheden og mærker roen komme snigende.

Spørg tungheden 🌹

Ja, det lyder måske mystisk. Men byd tungheden velkommen og spørg den om, hvad den vil fortælle dig. Det kan være forskelligt, hvad den vil dig. Nogle gange kommer tunghed af manglen på egen-omsorg, manglen på selvkærlighed. Andre gange kan det være et spørgsmål om det er på tide, at du flytter fokus i dit liv. Hvis du spørger / mærker godt efter, så er der en chance for, at du får svar og kan handle på svaret.

Essentielle olier 💖

Når min energi er tung, så kommer jeg opløftende essentielle olier som Lemon og Peppermint i min diffuser. Det løfter hurtigt min energi. Er jeg på farten, så har jeg altid min Peppermint touch med. Den putter jeg på tindingerne og i nakken, når jeg har brug for energi. Det giver mig et hurtigt et løft. Det er enkelt og ligetil og har en her-og-nu-effekt.

Ring til en god veninde

Det kan være så givende at løfte røret og tale med et menneske, der kan hjælpe dig med at vende din energi❣ Måske en god veninde eller ven. Men en der kan lytte og rumme.

Ræk ud og få hjælp

Ræk i det hele taget hånden ud, hvis du mærker, at du har behov for hjælp. Til familie, venner, naboen eller hvem du er mest tryg ved. Har du brug for professionel hjælp, så book tid. Jeg taler med mange af mine kunder om de følelser, der er i spil i de tunge tider og minder altid folk om, at det er en styrke at bede om hjælp – ikke det modsatte.

Tøm hovedet

Tøm dit hoved for alt det som fylder. Især bekymringerne. Skriv dem ned. Sæt tid af til det, hvis det er en svær øvelse. Sig til dig selv, ”nu sidder jeg her i 30 minutter og skriver løs”. Måske er det svært første, anden og tredje gang – men pludselig kommer det til dig. Du vil nyde et tomt hoved. Gør det hver gang du har brug for at få renset ud. Og gør det gerne dagligt i starten. Videnskaben har lært os, at når en vane skal ændres, så skal den nye vane gentages i 21 dage.

Skriv taknemligheds-dagbog

Det kan være et værktøj, der er guld værd. Senere kan du gå tilbage og læse og på den måde se dine fremskridt og din egen udvikling. Dagbog er i det hele taget en fin tid – uanset energi og humør.

Håber du kan bruge mine idéer og tanker og at næste gang du mærker tung energi, så har du en liste med inspiration til, hvad du selv kan gøre for at komme videre.

Hvad virker bedst for dig, når du vil fjerne din tunge energi på en tung dag?

Kærligst
Babyzoneterapeut Helle

PS Som det ser ud nu, så cykler jeg igen fra baby til baby fra efter påske. Fra tirsdag den 6. april 2021.