Kom godt gennem jul og nytår med 10 trivsels-tips til din baby. Julen nærmer sig. Måske er du en af dem, der gruer for den. Det kan være fordi du er en af dem, der har en baby med hyppige skrigeture, fordøjelsesbøvl eller lignende. Eller du har en baby der presser, trækker sig sammen. Et barn der måske har kolik eller noget helt andet. Men uanset hvad det er der driller dit barn, så er det en stor belastning for hele familien.

10 trivsels-tips til din baby

Så for at hjælpe dig godt gennem julen er her 10 inspirerende idéer til, hvad du her og nu kan gøre, som ikke kræver det helt store af jer som familie:

De første 5 tips

Vejrtrækningen: Som en primær voksen, med tæt kontakt til dit barn, skal du være opmærksom på at dit vigtigste værktøj til ro, er din egen vejrtrækning. Når din baby bliver ked af det, så bliver du også ked af det og det kan din baby mærke. Tag nogle dybe ind- og udåndinger. De kan være med til at skabe ro hos jer begge.

Fodnus: Hold om dit barns fødder. Nus dem. Gør det ofte. Hav det i tankerne, når din baby ligger på puslebordet. Her kan du gøre det til en vane at holde om fødderne. Det kan ofte få din baby til at falde til ro og være med til at gøre pusletiden hyggeligere. Du kan også sagtens holde om fødderne med den ene hånd, når din baby ”hænger” på din anden arm og på den måde få en hånd fri til at nusse fødderne.

Solar plexus: Også kaldet ”solen i vores liv”. Det er det punkt der er lige midt under trædepuden på hver fod. Hold blidt en tommelfinger i solar plexus på hver fod. Det kan i mange tilfælde skabe ro – især hvis du har lidt tålmodighed og også tænker over din egen vejrtrækning, mens du trykker blidt.

Musik: Lyt til stille, rolig og afslappende musik, gerne noget din baby måske allerede kender fra den var inde i maven. Tænk efter om I har noget musik sammen – noget I begge finder ro ved.

Apps: Hårtørrerens lyd er mange babyer glade for og falder til ro ved at lytte til. Den lyd minder om lyden inde i mors mave. Det gælder også støvsugeren og opvaskemaskinen. Hvis du har en smartphone kan du downloade forskellige apps med ”Baby White Noise”.

De sidste 5 tips

Te: Fennikelte bruges i stor stil i Italien mod mavekneb hos babyer. Måske det også kan hjælpe din baby. Læs det korte indlæg ”Fennikelte – ja tak”.

Yogabold: Mange babyer falder til ro, når mor eller far sidder og ”hopper” på en af de store oppustelige gymnastikbolde. Hvis I har en sådan i jeres hjem, så tag den endelig i brug. Det er bedre for din ryg at sidde på bolden og hoppe end det er at stå op og hoppe med babyen på armen eller i favnen. Boldene er ikke så dyre, så de kan også være et julegaveønske. De går også under navnet yogabold – men vær sikker på, at folk køber en stor og fast bold, så den er til at sidde på.

Massage: Massér din babys mave med cirkulære bevægelser i urets retning. Mange babyer er også glade for at blive masseret på ryggen – især lige over lænden.

Sut: Lad din baby sutte, gerne på en sut, da sutterefleksen stimulerer tarmene og sætter gang i systemet.

Mærk efter: Det er dig, der kender dit barn bedst, så lyt til din (mave-)fornemmelse og søg hjælp, hvis du har brug for det. Kommer der ikke ro på, så vær ikke bange for at bede om hjælp. Det er bedre end at køre ned som familie.

Pluk endelig løs af de her 10 idéer, brug en eller alle 10 – de er til fri afbenyttelse.

Din bedste måde til at skabe ro

Hvad er din bedste måde til at skabe ro i det lille hjem?

Hyggelige julehilsner

Babyzoneterapeuten Helle

www.babyzoneterapi.dk – zoneterapi til babyer hjemme i deres trygge og vante omgivelser
Bestil tid – send sms til 20 74 49 47 – hele døgnet.