Terapeut-DeeDee-Schmidt-Pedersen - om navlebrok

Terapeut-DeeDee-Schmidt-Pedersen – om navlebrok

Hvordan viser navlebrok sig?

Navlebrok, hvad enten det er hos babyer eller voksne, vil vise sig som en lille åbning i bugvæggen på den ene eller anden siden af navlen eller i selve navlen. Dette betyder, at der kan trænge en lille smule af tyndtarmen ud som viser sig som en udposning, en bule som varierer i størrelse fra en hasselnød til en valnød. Hvis åbningen er i selve navlen vil denne poppe ud i stedet for at danne en fordybning.

I langt de fleste tilfælde forsvinder navlebrokket i løbet af babyens første år. Jeg anbefaler dog altid behandling af brokket, hvis jeg bliver kontaktet på grund af det. Eller hvis jeg erfarer det ved det ”fødselsgave tjek” jeg tilbyder til de ny babyer som fødes i mit klientnetværk.

Hvad skal man lægge mærke til?

Det som man skal lægge mærke til er, om man let og uden besvær kan reponere brokket. Det vil sige trykke det tilbage på plads. Hvis man kan det, kan det behandles manuelt. Hvis ikke brokket kan trykkes tilbage uden besvær skal man være opmærksom på, at der kan ske en inkarceration. En Inkarceration er en indeklemning af det stykke tarm som sidder uden for åbningen i bugvæggen. I sådanne (sjældne) tilfælde anbefaler jeg at kontakte egen læge.

Navlens vigtige rolle

Navlen spiller en vigtig rolle helt fra starten af livet i fostertilstanden og fortsætter denne vigtige funktion i resten af livet. Efter undfangelsen begynder fosteret at udvikle sig og forbinde sig med væggen i livmoderen. Navlen og navlestrengen skabes og nærer fosteret, mens det udvikler sig. Der hvor næringen, gennem navlestrengen går ind i fosteret, betegnes som navlecenteret. Fra navlestrengen går den nærende livsenergi til venstre nyre. Så til højre nyre, ned til forplantningscenteret, gennem mellemkødet og op gennem rygsøjlen til hjernen. Herfra strømmer den gennem tungen og tilbage til navlen. Dette kaldes det mikrokosmiske kredsløb. Den fysiske føde fås ligeledes fra navlecenteret og det er også her kroppen skaffer sig af med affaldsstofferne.

Efter fødslen er navlecenteret stadig meget aktivt og afbalancerer kroppens forskellige energiniveauer. Samt det er center for den rent fysiske tyngdekraft, når vi sidder, står og er i bevægelse. Kroppen bevæger sig stadig omkring dette center som da vi var i fostertilstanden. Navlecenteret bearbejder og omdanner de forskellige energiformer fra vores føde til en form for livsenergi. Det sker i samarbejde med den fysiske fordøjelsesproces som vores krop da kan bruge.

Hvis der er adhærencer (arvæv eller andet sammenklistret væv) eller stagnationer af energi i dette område kan det forårsage problemer med at få nok energi til at nære organerne. Og generelt påvirke kroppens energisystem.

Navlens store effekt

Jeg har igennem mine mange år som terapeut haft stor interesse for navlen og udforsket navlecenterets indvirken på rigtig mange tilstande i kroppen. I mine behandlinger involveres navlen ofte med stor positiv effekt på de ubalancer som mine klienter henvender sig med. Jeg bliver til stadighed bekræftet i at navlen har forbindelse til så at sige alt i kroppen.

For et par år siden udviklende jeg en 2 dages workshop omhandlende navlen. Her introduceres kursisterne for en del af forbindelserne til navlen med teknikker som de kan bruge stort set til alle ubalancer i kroppen. Mine egne og mine kursisters erfaring er, at behandling med udgangspunkt i navlen og navlecenteret ofte hjælper vores klienter videre til et lettere sted i livet.

1000 tak til DeeDee for dette informative og godt skrevne indlæg om navlen.

Terapeut DeeDee Schmidt-Pedersen kan du læse mere om her;
www.fulcruminstitute.dk