Så kommer de her!

På min vej rundt på cykel fra baby til baby møder jeg alt for mange babyer, der bøvler med maven. Af erfaring ved jeg, at en stor del af de babyer der gør dette lider af enten forstoppelse eller tendens til hård mave. Det er hårdt ”arbejde” er være en baby med ondt i maven og som oftest er babyens forældre også ret trætte. Så der er brug for hjælp og der er brug for ro.

Et besøg fra en babyzoneterapeut, som jeg, er en stor hjælp, men der er nogle ting du kan gøre for at undgå barnet får ondt i maven og der bliver brug for mig.

Nedenstående er derfor en række fif til, hvad du kan gøre for at undgå at din baby får forstoppelse eller tendens til hård mave – samt hvad du kan gøre, hvis ”skaden er sket” og baby har fået forstoppelse eller tendens til hård mave og du ikke har mulighed for at ringe til undertegnede og få hjælp.

Afkølet kogt vand

Hvis dit spædbarn får forstoppelse eller tendens til hård mave, så tilbyd lidt afkølet kogt vand.

Fennikelte

Du kan også prøve med at servere fennikelte. Fennikelte er ikke kun godt til baby, men også til den ammende mor. Tag gerne en kop fennikelte midt på dagen. Det smager i øvrigt skønt.

Sveskesaft

Hjemmelavet økologisk sveskesaft er ofte et hit hos de små og er samtidig et godt middel, når en babymave er blevet forstoppet.

Figensaft

Figensaft har hjulpet mange babyer med forstoppelse eller hård mave gennem tiden. Køb gerne figensaften i en helsekostforretning, så der er styr på indholdsstofferne.

Tamer fra doTERRA

Flere af ”mine” babyer har haft glæde af den rene essentielle blandingsolie Tamer fra doTERRA. Det er et middel der virker overraskende godt på spædbørn.

Blid babymassage

Blid massage er rart for en baby og er godt for mange ting – også ballade med maven. Der er flere metoder. Du kan f.eks. massere maven, rundt om navlen, i urets retning. Mange forældre ser også en god effekt af at massere endetarmsåbningen med madolie. Cykling med benene kan også give et fint resultat i bleen. Men endnu bedre er måske en varm hånd på babyens mave, mens benene er holdt helt op mod maven.

VAND

Vand er godt. Uanset alder, så er det vigtigt at være opmærksom på, om barnet og du får nok væske. En god idé, som allerede nævnt, er at tilbyde lidt kogt afkølet vand mellem måltiderne. Når barnet er fire måneder, så er det i orden at tage vandet fra den kolde hane, da vandet ikke længere behøver at være kogt.

Hvad er dine bedste fif, når din baby har forstoppelse eller hård mave?

Hvad er dine bedste fif for at undgå, at din baby får forstoppelse eller hård mave?

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærligst

Babyzoneterapeut Helle